Trene med boksesekk – Hvilke bør du kjøpe og hvorfor?

Hva bør man tenke på?

Du ønsker å trene på boksesekk, men er usikker på hvilke boksesekk du bør kjøpe og hvorfor? Vi prøver å gå i dybden å forklare fordelene og ulempene med de forskjellige sekkene, og hvorfor det ikke nødvendigvis lønner seg å kjøpe boksesekk på biltema.

mann-tenker-boksesekk
Skal jeg kjøpe stor, liten, lang, tykk, rund….

Hvilken boksesekk skal jeg velge?

Vi har gått den lange veien for å finne ut av dette med pris vs kvalitet. Som nytt firma for noen år siden, gjorde vi oss kjent med forskjellige typer boksesekker (og type lær/stoff som ble brukt).

gammel-mann-boksesekk
Man blir aldri for gammel til å trene på boksesekk!

Vi fikk produsert billige varianter, så vell som mer kostbare varianter. Boksesekkene ble plassert på et kampsportgym hvor de fikk regelmessig juling over 6mnd. Resultatet ble at de billigste sekkene sprakk etter 4-6mnd, og til slutt revne helt. Men de dyre boksesekkene hadde ikke en en gang tegn til en skramme.

Valget ble naturligvis å gå for de i best mulig kvalitet på våre boksesekker.

Fylt eller ufylt boksesekk?

Frakt av boksesekker er usedvanlig kostbart på grunn av volumet og vekten som skal fraktes over flere land. Det er ikke nødvendigvis slik at boksesekkene er veldig dyr i produksjon, men mange firma velger likevell å gå ned i kvalitet på boksesekkene, fordi frakten kutter profitten.

fyll-i-boksesekk
Dette er boksesekker fylt av.

Hva inneholder en boksesekk?

Innholdet til boksesekker er som regel bare tøystoff som er revet i strimler og biter, deretter komprimert inn i sekken. Det betyr at du betaler mange tusen kroner for å frakte gamle tøyfiller mange tusen kilometer.

Vi ønsker å levere sekker i høy kvalitet, hvor kunden ikke må betale tusenlapper i frakt. Med ufylt boksesekk kan kunden selv velge fyllmasse. Man har alltid klær og filler man vil kvitte seg med. Og utenom det finnes det mange andre ting man kan fylle sekkene med.

spar-penger
Det er mye å spare på å kjøpe en ufylt boksesekk

Er ufylt boksesesekk mye billigere? – Hvor mye?

Det er ofte ønskelig å få et konkret eksempel når man søker informasjon om prising og kvalitet. Det er dessverre ikke mulig å komme frem til et 100% korrekt eksempel i alle tilfeller. Men la oss likevel gjøre et forsøk i et eksempel under:

Fylt Boksesekk:
Boksesekk 180cm (Høy Kvalitet): 3.500,-
Frakt: 1.500,-
Total Pris: 5.000,-

Ufylt Boksesekk:
Boksesekk 180cm (Høy Kvalitet): 2.099,-
Frakt: 0,- (Gratis frakt over 1.500,-)
Total Pris: 2.099,-

Du kan spare opp mot 3.000,-(!)

Hvor høy skal en boksesekk være?

Ditt formål med boksesekken avgjør som regel hvilke sekk som passer deg best. Vi kan gi noen eksempler når man ønsker å kjøpe de forskjellige sekkene.

boksesekk-110

Liten og familievennlig

Mindre boksesekker er perfekt i de tilfellene hele familien skal bruke sekken. Store sekker blir ofte litt for tung for junior å flytte på med slag. Det vil også være en fordel med en liten sekk når voksne ønsker å trene mer bevegelse sammen med sekken. Fotarbeid og bevegelse er en veldig stor del av kampsport, og du får trent dette i mye større grad med en liten sekk. Dette er en god sekk for en nybegynner sammen med resten av familien. En liten sekk vil også være enklere å montere og demontere etter bruk.

boksesekk-180

Lang boksesekk for kickboxing og MMA

Lange boksesekker som er på omkring samme høyde som den som skal bruke den, er ypperlig om du vil trene for kickboxing eller MMA. Du kan bruke både slag, spark, knær og albuer. Lange boksesekker er naturligvis tyngre, og tyngre sekker er ofte en fin måte å lære seg «power punches», da du må lære deg å generere kraft fra bakken for å flytte den skikkelig.

boksesekk-teardrop

Rund eller dråpeformet for vinkler og bevegelse

Bakdelen med boksesekker som har en u-båt form, er at det er vanskelig å jobbe slag og albuer som krever vinkler ved treffpunkt. Med f.eks en dråpeformet sekk, kan man jobbe slag til kroppen uten at det ødelegger håndledd (slik det ville gjort på en rett sekk). Man kan også jobbe en av de mer brukte slagene i MMA «overhand», så vell som å bruke knær uten å få brannsår.

Vårt utvalg av ufylte boksesekker

Andre typer boksesekker

Det finnes mange varianter av boksesekker. Vi har satt opp vår utvalg ut fra treningseffekten de vil gi deg, men det er også mange andre morsomme saker på internett, og vi tar oss tid til å kommentere noen av dem.

Gulvstående boksesekk

Noen boksesekker kommer som gulvstående boksesekker. Ofte er disse en hit på juleaften for hele familien, før de senere støver ned i kjelleren eller garasjen, uten å bli brukt så alt for mye. De har sitt bruk, men som regel faller de over for lett når det kommer kraftfulle slag og spark, og skal man ha dem til å stå på sin plass, må man fylle dem med mye vann. Noe som igjen kan gjøre dem vanskelig å flytte. Disse vil vi i større grad anbefale for barn.

Gulvstående torso boksesekk

En variant som vil gi mer realisme. Dukken er formet som et menneske, og man vil få følelsen av å virkelig slå på et annet menneske. Ikke bare når det kommer til å slå hodet, med også når det kommer til slag og spark til kroppen. Disse «boksesekkene» er bra for å trene treffsikkerhet og punktlighet på slag og spark. Men også disse kan falle over litt for lett.

Hvordan henge opp en boksesekk?

Det finnes vanligvis to måter å henge opp en boksesekk på.

Den ene metoden er å feste den til en vegg. Da trenger man et veggfeste for boksesekker, med mindre man er flink å sveise selv. Disse får man som regel kjøpt hos kampsportforhandlere, men de kan være litt stive i pris.

Den andre metoden er å kjøpe sekkfeste med krok for tak. Disse er rimeligere og enklere å ha med å gjøre, men du trenger et tak med godt feste, da sekken kommer til å ha mye vekt i bevegelse.

Krok for å henge boksesekk i tak

Denne siden bruker "Cookies" for å gi deg en bedre brukeropplevelse.