Trene med boksesekk – Hvilke bør du kjøpe? (2023)

Silhouette of Person in Boxing Gym

Hva bør du tenke på når du kjøper en boksesekk?

Hvis du vil trene på boksesekk, men er usikker på hvilken du skal velge og hvorfor, så er du ikke alene. I denne artikkelen skal vi gå gjennom de vanligste spørsmålene som kunder stiller når de skal kjøpe boksesekk. Vi vil forklare fordelene og ulempene med forskjellige typer sekker og hvorfor det kan være lurt å investere litt mer i kvalitet.

black leather boxing gloves hanging on white metal bar

Hvilken boksesekk skal du velge?

Det finnes et stort utvalg av boksesekker på markedet, fra billige alternativer til de som er laget av høy kvalitet. Vi har gjort oss kjent med forskjellige typer boksesekker og lært av erfaring hva som fungerer og ikke fungerer. Vi har testet sekkene våre i et kampsportgym, der de har fått tøff behandling i over seks måneder. Resultatet er klart: De billigste sekkene sprakk etter noen få måneder, mens de dyreste sekkene ikke hadde en eneste skramme.

Vi anbefaler å gå for boksesekker av høyere kvalitet, da de i motsettning til billige sekker faktisk vil ha e lang levetid. Noe som gjør at du slipper å bruke nye penger og mer tid på å kjøpe en ny.

Fylt eller ufylt boksesekk?

Frakt av boksesekker kan være svært kostbart på grunn av vekten og volumet. Mange firmaer velger derfor å gå ned i kvalitet på boksesekker for å kutte kostnader. Dette kan resultere i at du ender opp med en sekk av lavere kvalitet som ikke gir den ønskede treningsopplevelsen.

Våre boksesekker kommer ufylt, slik at du kan velge din egen fyllmasse. Du kan for eksempel bruke gamle klær og filler som du ønsker å kvitte deg med, eller du kan kjøpe spesielt designet fyllmasse. Dette gjør ikke bare frakten billigere, men det gir deg også større fleksibilitet til å tilpasse sekken etter dine behov.

Topless Man Doing Boxing

Hvor mye kan du spare på en ufylt boksesekk?

En ufylt boksesekk vil som regel være billigere enn en fylt sekk, spesielt når det gjelder frakt. La oss gi et eksempel:

Fylt boksesekk

180 cm høy kvalitet: 3.500 kr
Frakt: 1.500 kr
Totalt: 5.000 kr

Ufylt boksesekk

180 cm høy kvalitet: 2.500 kr
Frakt: Gratis frakt over 1.500 kr
Totalt: 2.500 kr

Du kan spare opptil 2.500 kr på å velge en ufylt boksesekk!

Hvor høy skal en boksesekk være?

Høyden på boksesekken du velger, avhenger av hva du ønsker å oppnå med treningen din.

A Man with Bandages on His Hand Hitting a Punching Bag

Familievennlig boksesekk for barn

Mindre boksesekker er perfekt i de tilfellene hele familien skal bruke sekken. Store sekker blir ofte litt for tung for junior å flytte på med slag. Det vil også være en fordel med en liten sekk når voksne ønsker å trene mer bevegelse sammen med sekken. Fotarbeid og bevegelse er en veldig stor del av kampsport, og du får trent dette i mye større grad med en liten sekk. Dette er en god sekk for en nybegynner sammen med resten av familien. En liten sekk vil også være enklere å montere og demontere etter bruk.

Lang boksesekk for MMA, Kickboxing og Muay Thai

En lengre boksesekk gir deg muligheten til å trene teknisk arbeid og kombinasjoner. Den lange sekkens form lar deg øve på en rekke teknikker, som for eksempel spark og knær. I tillegg kan du øve på å kombinere slag og spark, og trene på flyt og koordinasjon. Denne typen sekk er ideell for de som ønsker å forbedre teknikken sin og få en realistisk treningsøkt.

Silhouette of Person in Boxing Gym

Rund eller dråpeformet for vinkler og bevegelse

Bakdelen med boksesekker som har en u-båt form, er at det er vanskelig å jobbe slag og albuer som krever vinkler ved treffpunkt. Med f.eks en dråpeformet sekk, kan man jobbe slag til kroppen uten at det ødelegger håndledd (slik det ville gjort på en rett sekk). Man kan også jobbe en av de mer brukte slagene i MMA «overhand», så vell som å bruke knær uten å få brannsår.

Vårt utvalg av ufylte boksesekker

Husk å velge riktig fyllmasse til boksesekken din

Hvilken type fyllmasse du velger til boksesekken din avhenger av din personlige preferanse og treningsbehov. De vanligste fyllmaterialene er sand, vann, tøyfiller og skumgummi. Sand og vann gir mer realistisk motstand og etterligner følelsen av å treffe en motstander. Tøyfiller og skumgummi gir derimot mindre motstand, men er mykere og skånsomme mot hendene og leddene. Det er viktig å velge riktig fyllmasse for å få en optimal treningsopplevelse og unngå skader.

Gulvstående boksesekk

Noen boksesekker kommer som gulvstående boksesekker. Ofte er disse en «hit» på juleaften for hele familien, før de senere støver ned i kjelleren eller garasjen. De har sitt bruk, men som regel faller de over for lett når det kommer kraftfulle slag og spark, og skal man ha dem til å stå på sin plass, må man fylle dem med mye vann. Noe som igjen kan gjøre dem vanskelig å flytte. Disse vil vi i større grad anbefale for barn.

Gulvstående torso boksesekk

En variant som vil gi mer realisme. Dukken er formet som et menneske, og man vil få følelsen av å virkelig slå på et annet menneske. Ikke bare når det kommer til å slå hodet, med også når det kommer til slag og spark til kroppen. Disse «boksesekkene» er bra for å trene treffsikkerhet og punktlighet på slag og spark. Men også disse kan falle over litt for lett.

Torso

Hvordan henge opp en boksesekk?

Det finnes vanligvis to måter å henge opp en boksesekk på. Den ene metoden er å feste den til en vegg. Da trenger man et veggfeste for boksesekker, med mindre man er flink å sveise selv. Disse får man som regel kjøpt hos kampsportforhandlere, men de kan være litt stive i pris. Den andre metoden er å kjøpe sekkfeste med krok for tak. Disse er rimeligere og enklere å ha med å gjøre, men du trenger et tak med godt feste, da sekken kommer til å ha mye vekt i bevegelse.

Oppsummering

Når du skal kjøpe boksesekk er det viktig å tenke på faktorer som kvalitet, størrelse, type og fyllmasse. Det kan være fristende å velge en billig sekk, men husk at kvaliteten kan være dårligere og at du kan ende opp med å måtte kjøpe en ny sekk raskere enn du hadde planlagt. Velg en sekk som passer ditt treningsbehov og husk å velge riktig fyllmasse for å unngå skader.

Denne siden bruker "Cookies" for å gi deg en bedre brukeropplevelse.