MMA Kvinner i Norge

MMA vokser blant kvinner, damer og jenter

MMA er en raskt voksende sport, og den vokser for tiden veldig fort i Norge også. Vi har MMA stjerner fra Norge på det aller høyeste internasjonale nivå. I de siste årene har også kvinner begynt å tiltrekkes kampsporten i voksende grad. Norge kan for tiden by på både profesjonelle kvinnelige MMA fightere, så vell som amatør MMA fightere som konkurrerer helt opp mot Europa- og verdens -mesterskap.

En oversikt på våre Norske kvinnelige MMA fightere

Vi har satt opp en oversikt over kjente MMA utøvere fra Norge. Listen inkluderer både aktive og inaktive kvinnelige utøvere innenfor MMA.

MMA Kvinnene vokste etter dette TV programmet

Det kan se ut som TV programmet «Norges Beste Fighter» som gikk på VGTV i 2013, delvis er litt av grunnlaget for at flere jenter begynte å fatte interessen for MMA. MMA var av flere ansett å være en noe barbarisk mannesport på tidlig 2000-tallet. Men etter «Norges Beste Fighter», fikk mange opp øynene for at sporten (MMA) ikke var like ille som de hadde trodd. I Norges Beste Fighter ble noen av de beste kampsportutøverne i Norge, fra mer tradisjonelle kampsporter, satt opp mot hverandre for å konkurrere under MMA regler i Thailand.

Norges beste fighter
Til tross for god deltagelse fra flere kampsporter på dette TV-programmet, var det bare ei av disse som gikk hele veien til proff MMA; Margaret Aase.

 

Norske damer har kriget siden 2006

Kvinnenes MMA gudmor – Celine Haga

Helt i starten av MMA’s oppstandelse i Norge, var det MMA pioner, og verdensmesteren fra organisasjonen Dream, Joachim «Hellboy» Hansen som (først og fremst) var Norges ansikt utad for MMA. På denne tiden hadde «Hellboy» en kjæreste som het Celine Haga.

Celine trente også MMA, og ble tidlig introdusert til et høyt nivå av profesjonelle MMA kamper. Celine tapte mot 11 motstandere på rad i sin begynnelse, men hun ga aldri opp. Mellom 2012 og 2016 klarte hun å snu det hele, og stod innenfor denne tidsperioden med en record på 9 vinn og 2 tap.

Celine Haga er med god margin den MMA fighteren fra Norge, som på kvinnesiden har mest erfaring og kamper. For tiden trener hun på Factory X i Denver.

Flere Norske kvinner fightet i USA – Katrine Alendal

En noe mindre kjent MMA kvinne fra Norge er Katrine Alendal fra Haugesund. Katrine var tidlig ute som proff utøver hvor hun var aktiv fra 2006 og til 2012. Når Celine Haga gikk sin proff debut, hadde Katrine allerede gått 6 profesjonelle MMA kamper i USA. Katrine bor nå hjemme i Norge, og er ikke aktiv som MMA utøver lenger.

Ett av de største håpene – Ivana Siric

Ivana Siric har i nyere tid vist seg å være et av Norges største håp på MMA fronten. Med bakgrunn fra kickboxing kom Ivana til Norge fra Kroatia i 2015, og har siden den gang lagt bak seg en Amatør record i MMA på imponerende 5 vinn og 1 tap, hvor hun i tillegg er belteholder i en av underorganisasjonene til Cage Warriors i England. Hennes neste kamp vil være hennes debut i profesjonell MMA. Kanskje ser vi denne jenta i UFC etter hvert? Ivana trener på Larvik Kampsport og Larvik Combat Center.

Medalje i VM i Amatør MMA – Camilla Mannes

Camilla representerte Norge i VM for Amatør MMA i 2016. Her tok hun med seg en sølvmedalje hjem til Norge. Hun vant sin første kamp mot Frankrike. Deretter vant hun også sin andre kamp mot Polen. Men måtte se seg slått av erkerivalen Sverige i Finalen. Camilla fikk kyssesyken i 2017, og har siden den tid tatt en pause fra MMA. Hun kommenterer at interessen og savnet for sporten fortsatt er der. Under amatør VM trente hun på Herjer MMA.

Camilla Mannes
Her står Camilla på pallplass med MMA legenden Antônio Rodrigo Nogueira.

De nyeste kvinnelige MMA spirene

Eivor Hovde Hoff
Eivor Hovde Hoff

Eivor Hovde Hoff

Eivor er også en av Norges kommende proff kandidater. Hun startet med Muay Thai på gamle Fighters Lab og vant NM i Muay Thai i sin klasse (-51kg) i 2015. I 2016 startet hun med MMA og har siden den tid lagt bak seg 7 MMA kamper med amatør regler. Eivor trener for tiden på Grip Gym, og melder at det neste steget vil sansynligvis være proff MMA.

 

Andrine Holt
Andrine Holt

Andrine Holt

Andrine kommer fra en brytebakgrunn og har tatt stegene videre til MMA. Hun er fortsatt ubeseiret som amatør MMA fighter, og et prospekt å følge med på i tiden som kommer. Andrine trener på Novus Academy og flørter med tanken på å gå proff MMA.

 

 

Camilla Bergstrøm
Camilla Bergstrøm

Camilla Bergstrøm

Camilla startet med Muay Thai på Frontline Muay Thai i 2015, og har ikke sett tilbake siden den tid. Kort tid etter hadde hun vunnet både Nordic Open (2017) og Queen of the Ring, Battle of Lund (2018) innenfor Muay Thai sporten. Videre prøvde hun seg på amatør MMA i England, og står i dag med en record på 1-2. Dessverre kom hofteoperasjon og corona pandemien på toppn av hverandre, som har gjort at Camilla har vært borte fra action en liten stund. Men hun gleder seg til å kunne begynne igjen, og sikter mot proff MMA. Camilla trener fortsatt på Frontline Muay Thai.

 

 

Maria Kaald Andresen
Maria Kaald Andresen

Maria Kaald Andresen

Maria er også en dame å følge med på i tiden fremover. Hun har vunnet 1 kamp og tapt 1 kamp i Merkekamper her i Norge. Startet sin amatør karriere med å vinne over Danske Elin Mathiasen. Siden har hun måtte gi tapt for to Norske talenter i Ivana Siric og Andrine Holt. Men hun gikk tiden ut mot begge to. Maria trener på Evolve Academy Trondheim.

Denne siden bruker "Cookies" for å gi deg en bedre brukeropplevelse.