Boksehansker – Størrelses Guide

Boksehansker laceup emil meek

Boksehansker

Boksehansker er et viktig verktøy for boksere og andre kampsportsutøvere. De beskytter hendene mot skader under trening og konkurranse, og er en essensiell del av utstyret for alle som praktiserer boksing eller andre kampsporter.

Når du velger boksehansker, er det viktig å tenke på hva slags aktivitet du skal bruke dem til. Vil du bruke hanskene til trening, sparring eller konkurranse? Det finnes ulike typer hansker for ulike formål, så det er viktig å velge riktig type for å få mest mulig ut av treningen din.

Materialet hansken er laget av er også et viktig valg. Lær er det mest vanlige materialet, men det finnes også hansker laget av syntetiske materialer. Lærhansker er vanligvis dyrere, men de gir også en bedre passform og er mer holdbare enn syntetiske hansker.

Når du skal velge størrelse på boksehanskene dine, er det viktig å huske at det skal være litt plass til fingrene dine når hanskene er på. Dette gjør at du får god bevegelsesfrihet, og at hanskene sitter godt på hendene dine. Det finnes også hansker med forskjellig vekt, så det er viktig å velge riktig vekt for formålet du skal bruke hanskene til.

Boksehansker størrelse

Boksehansker Laceup - Emil Meek
Emil Meek med et par sylfrekke Duality White Laceup Gloves

Boksehansker måles i oz (ounce) når det gjelder størrelse. Men oz (ounce) gir faktisk ikke en indikasjon på størrelsen på hanskene selv, men snarere vekten av hanskene. Derfor, jo mer oz (ounce), desto tyngre er boksehansken. De vanligste størrelsene ligger mellom 8oz og 16oz, men det finnes også boksehansker som er mindre og større enn dette.

Boksehansker brukes til mange ulike formål, som å slå på en punching bag, slå på puter, eller til og med slå på en venn. Derfor kan det være ønskelig å ha forskjellige vekt på hanskene, avhengig av formålet. Valg av riktig boksehanske vekt er viktig for å få mest mulig ut av treningen din og skape økt trygghet for deg selv og den du eventuelt trener sammen med.

Boksehansker for sparring?

For sparring (lekekamper i boksing, kickboxing, MMA og andre stående kampsporter) anbefales det at man velger tyngre boksehanske størrelse, da boksehansken vil ha bedre tykkelse og dempning. Med tykkelse og demping vil slag til hode og kropp gjøre mindre skade.

Som regel kan menn på 70kg eller mer bruke 16oz, og de som er under 70kg kan bruke 14oz. Damer, jenter og gutter på lettere vekt (40-60kg) kan bruke mellom 10oz og 12oz.

Boksehansker - Størrelses Guide

Boksehansker Størrelse 10oz - Emil Meek
Emil «Valhalla» Meek – Hurting bombs på UFC Performance Institute

Hvilken størrelse når jeg slår på puter og sekk?

Hvis man derimot skal slå på puter eller sekk, vil ikke tykkelse og demping være like viktig. Her ønsker mange å gå litt ned på oz/vekten i hanskene, slik at man kan trene sine teknikker i et raskere tempo. 10-12 oz brukes ofte av utøvere som har til formål å bare slå på sekk eller puter.

Boksebandasjer – Må jeg ha det?

Hvis det gjør vondt i håndledd eller knoker når man bruker hanskene, kan det også være en idé å kjøpe boksebandasjer / wrapping. Disse er med på å støtte opp håndledd og beskytte knoker ved å holde dem samlet. Boksebandasjer vil også være med på å fylle hansken litt mer, hvis hansken føles for romslig for hånden.

Borrelås eller reimer på boksehanskene?

Boksehansker kommer vanligvis med 2 former for festemekanisme. Den enkleste er vanlig borrelås. Borrelås gjør det enkelt å få av og på hansken på trening, og er uten tvil den mest brukte løsningen.

Reimer, eller «Lace up» som det kalles på engelsk, er en løsning som gjør at innstrammingen av hansken blir enda bedre og tettere. Man kan kanskje sammenligne det med løpe sko med borrelås og løpe sko med reimer. Du vil kunne stramme sistnevnte til en mye bedre løpe økt, da reimene strammes nøyaktig etter din fot.

Under vises en økonomi hansker i syntetisk lær, og kvalitets hansker i ekte lær. Noen i «Laceup» og andre med borrelås. I tillegg til boksebandasjer/wraps.

Ekte lær eller syntetisk lær – Hva er best?

Boksehansker kan lages av enten ekte lær eller syntetisk lær. Det er viktig å vite forskjellen mellom de to typene, da det kan ha en innvirkning på kvaliteten, holdbarheten og prisen på hanskene.

Ekte lær er laget av skinn fra dyr, mens syntetisk lær er laget av kunstige materialer som for eksempel plast eller gummi. Boksehansker laget av ekte lær er ofte dyrere enn hansker laget av syntetisk lær, men de er også vanligvis mer holdbare og slitesterke. Ekte lær kan også puste bedre og gir derfor bedre komfort enn syntetisk lær. På den annen side, er hansker laget av syntetisk lær vanligvis lettere og mer fleksible, og de er også vanligvis billigere.

I det store og hele, er valget mellom boksehansker laget av ekte lær eller syntetisk lær en personlig preferanse. Det er viktig å vurdere dine behov og prøve hanskene for å finne det beste alternativet for deg.

1 Tips for å justere boksehanske størrelse

Føles det ut som dine boksehansker er litt for romslige? Det man kan gjøre er å kjøpe boksebandasjer/wraps i litt lengre størrelse. Da vil hansken fylles ut bedre og hånden vil få mer beskyttelse.

Denne siden bruker "Cookies" for å gi deg en bedre brukeropplevelse.